АНЫҚТАМА » Жамбыльская область Сарысуский район школа-гимназия имени Ш.Уалиханова
Қабылдау бөлімі :
+7(726) 3463654
Есепші бөлімі:
+7(726) 3463654
Нашар көрушілер
нұсқасы
07
февраль
2020

АНЫҚТАМА

Шоқан Уәлиханов атындағы мектеп-гимназиясында «Мектептік тамақтандырудың сапасы мониторинг жүргізу» комиссияның асхананы тексеру қорытындысы жөнінде

АНЫҚТАМА

Қ.Р. Білім және Ғылым министрінің 2018 жылы 31 қазандағы «Мектеп оқушыларын тамақтандыруды ұйымдастыру» туралы №598 бұйрығының 60, 70 тармақтарын басшылыққа ала отырып, 2019 жылдың қараша айының 1-і күні оқушылардың білім алуын қамтамасыз ету және оған жағдай жасау мен бөлінген қаражаттың мақсатты түрде жұмсалуын қамтамасыз ету мақсатында арнайы комиссия құрылып, мектеп асханасына тексеру жүргізді.

Тексеру қорытындысы бойынша:

1.2019-2020 оқу жылына арналған мектептегі әр түрлі санаттағы (Көп балалы, аз қамтылған, жетім, жартылай жетім) білім алушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен қамтамасыз ету үшін ата-аналардың өтініші бойынша тізім жасақталып бекітілген;

2.Мектеп оқушылардың тамақ рационы бойынша бірыңғай стандарттар (Жалпы білім беретін ұйымдарда мектеп оқушылардың тағамын ұйымдастыруға арналған 4 апталық ас мәзірі) әдістемелік нұсқаулығы негізінде 7-18 жас аралығындағы оқушылар үшін ыстық тамақ пен буфеттік өнімдердің перспективикалық ас мәзірі бекітілген;

3.Ұсынылған ас мәзірін апта сайын міндетті қайталап орындау басшылыққа алынған;

4.Күн сайын әзірленген дайын тамақтың сапасын, тамақтың дайындалу кезіндегі тазалықтың сақталуы, оның бірқалыпты ыстық күйде болуын, тағамның өлшемі мен дайындалу технологиясының бекітілген ас мәзіріне сай болуы қадағалануда;

5.Ас мәзірі, сыныптардың кестесі бар. Жас ерекшеліктеріне сай сыныптардың тамақтану мерзімі қойылып, ережесі сақталған;

6.Тамақтың сапасы, құнарлылығы, тамақтың дайындалуы асхананың режиміне сай, орташа құнарлылығы: 646,2 ккал;

7.Мектеп әкімшілігі кезекшілігінің және ата-аналарға арналған арыз-шағым, ескерту дәптерлері, қол жуатын орын, арнайы әр баланың қол сүртуге арналған майлықтары бар;

8. «Мектептік тамақтану» мәселесімен айналысатын жеке кәсіпкер А. Тоқсейітов тамақтарды тасымалдау, даярлау кезінде белгіленген санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуына жауап береді;

9.Тағамдық блокта келесі журналдардың болуы ұйымдастырылған: тез бұзылатын тағам өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераж журналы, тағамдық және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бақылау журналы, «с-витаминдеу» журналы, ас блогы қызметкерлерін тексеріп – қарау журналы;

10.Буфетте талапқа сай тағамдар сатылады. Күрделі асқазан ауруларына әкеліп соғатын газдалған сусындар, тез дайындалатын тағамдар атап айтқанда, (гамбургерлер, ход-догтар) чипсы, кириешки т.б. жол берілмеуі қадағаланады;

11.Жалпы асхананың санитарлық жағдайы жақсы, аспаздардың сыртқы киімі үлгісі, барлық санитарлық талапқа сай;

12.Асхананың ыдыстарымен қамтылуы және ыдыс жуатын бөлме таза, әр ыдыс өз орнында қойылған;

13.Күнделікті қолданылатын азық – түліктің сақталуы талапқа сай;

14.Күнделікті тамақ жасау технологиясының бекітілген ас мәзіріне сай болуы қадағаланған;

15.Тоңазытқыштардың жұмыс істеуі қадағаланған.

16.Тағам өнімдерінің келісім – шарттары мен сертификаттарының мерзімдері талапқа сай.

Комиссия мүшелері:

1.Мектеп-гимназия директоры                           Қамбарбаева Н.С.

2.Әлеуметтік педагог                                           Бекет Ә.О.

3.Жалға алушы                                                     Тоқсейітов А.Т.          

4.Ата-ана коммитетінің төрайымы                     Мякишева М.М.

5.Мектеп медбикесі                                              Нұрушова Ш.



Шоқан Уәлиханов атындағы мектеп-гимназиясында «Мектептік тамақтандырудың сапасы мониторинг жүргізу» комиссияның асхананы тексеру қорытындысы жөнінде

АНЫҚТАМА

Қ.Р. Білім және Ғылым министрінің 2018 жылы 31 қазандағы «Мектеп оқушыларын тамақтандыруды ұйымдастыру» туралы №598 бұйрығының 60, 70 тармақтарын басшылыққа ала отырып, 2019 жылдың желтоқсан айында оқушылардың білім алуын қамтамасыз ету және оған жағдай жасау мен бөлінген қаражаттың мақсатты түрде жұмсалуын қамтамасыз ету мақсатында арнайы комиссия құрылып, мектеп асханасына тексеру жүргізді.

Мақсаты:

  1. Мектеп оқушыларының өмірі мен денсаулығын сақтау, нығайтуды қамтамасыз ету жұмысының тұрақты қадағалануы;
  2. Мектеп асханасының санитарлық-гигиеналық талапқа сай жұмыс істеуін, тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу. Комиссия төмендегі құрамда бекітілген.

Комиссия мүшелері:

1.Қамбарбаева Н.С.-мектеп-гимназия директоры

2.Тлепбергенова Г. –тәрбие орынбасары

3.Бекет Ә.О. –әлеуметтік педагог

4.Мякишева М.М. –ата-ана комитетінің төрайымы

5.Нурышева Ш. – мектеп медбикесі


Нәтижесінде анықталғаны: мектепте әлеуметтік жағдайы төмен, аз қамтылған отбасынан шыққан 218 бала күнделікті бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылған. Оқушыларға тамақтану кестесі бойынша өз уақытында тамақтануына жағдай жасалған. І ауысым бойынша -71, ІІ ауысым бойынша 147 оқушы тамақтанады.

  Барлық ыдыстар маркировкалаған. Тағамға пайдаланатын ет, сүт, жұмыртқа өнімдерінің сертификаттары бар, тағамдардың ас мәзіріне сәйкес сапасы жақсы, дайындалуы жоғары деңгейде, екендігі анықталады. Мектептің асханасында жұмыс жасайтын қызметкерлерінің аспаздық құжаттары бар, барлығы да медициналық тексерістен өткен. Аудандық СЭС мектеп асханасында тамақ өнімдерін дайындауға, сатуға рұқсат берген. Оқушыларды тамақтандыру кезінде асхана қызметкерлері белгіленген кесте бойынша оқушыларға дер кезінде қызмет көрсете алады. Асхана жұмысын тексеруде санитарлық-гигиеналық жағдайы талапқа сай екендігі анықталды. Сонымен бірге асхананы таза ұстау керектігі күнделікті қадағаланып, кемшеліктер дер кезінде жойылып отырады. Асханадағы шикізат өнімдерін сақтайтын қойма ішінің таза, өнімдердің реттелігі, жинақтылығы анықталады. Буфеттік тағамдардың дайындалу сапасы жақсы, ас мәзірі апта сайын өзгертіліп отырады. Ыстық тағамдардың сапасы жақсы, талапқа сай. Азық-түліктер күнделікті пісіріліп, мүмкіндігінше ертеңгі күнге қалдырмайды.


Асхана жұмысын жақсарту бойынша ұсыныстар:

1.Мектеп асханасына жеткізілетін тамақ өнімдерінің жарамдылығына, сапасына аса назар аударып, әр он күн сайын тамақ өнімін жеткілікті мөлшерде қабылдау.

2.Буфеттік ассортиментті молайту.




Анықтама жазған:             Ә.Бекет


21.12.2019



Шоқан Уәлиханов атындағы мектеп-гимназиясында «Мектептік тамақтандырудың сапасы мониторинг жүргізу» комиссияның асхананы тексеру қорытындысы жөнінде

АНЫҚТАМА

Қ.Р. Білім және Ғылым министрінің 2018 жылы 31 қазандағы «Мектеп оқушыларын тамақтандыруды ұйымдастыру» туралы №598 бұйрығының 60, 70 тармақтарын басшылыққа ала отырып, 2020 жылдың қаңтар айында оқушылардың білім алуын қамтамасыз ету және оған жағдай жасау мен бөлінген қаражаттың мақсатты түрде жұмсалуын қамтамасыз ету мақсатында арнайы комиссия құрылып, мектеп асханасына тексеру жүргізді.

Мақсаты:

  1. Мектеп оқушыларының өмірі мен денсаулығын сақтау, нығайтуды қамтамасыз ету жұмысының тұрақты қадағалануы;
  2. Мектеп асханасының санитарлық-гигиеналық талапқа сай жұмыс істеуін, тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу. Комиссия төмендегі құрамда бекітілген.

Комиссия мүшелері:

1.Қамбарбаева Н.С.-мектеп-гимназия директоры

2.Тлепбергенова Г. –тәрбие орынбасары

3.Бекет Ә.О. –әлеуметтік педагог

4.Мякишева М.М. –ата-ана комитетінің төрайымы

5.Нурышева Ш. – мектеп медбикесі


Нәтижесінде анықталғаны: мектепте әлеуметтік жағдайы төмен, аз қамтылған отбасынан шыққан 218 бала күнделікті бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылған. Оқушыларға тамақтану кестесі бойынша өз уақытында тамақтануына жағдай жасалған. І ауысым бойынша -71, ІІ ауысым бойынша 147 оқушы тамақтанады.

  Барлық ыдыстар маркировкалаған. Тағамға пайдаланатын ет, сүт, жұмыртқа өнімдерінің сертификаттары бар, тағамдардың ас мәзіріне сәйкес сапасы жақсы, дайындалуы жоғары деңгейде, екендігі анықталады. Мектептің асханасында жұмыс жасайтын қызметкерлерінің аспаздық құжаттары бар, барлығы да медициналық тексерістен өткен. Аудандық СЭС мектеп асханасында тамақ өнімдерін дайындауға, сатуға рұқсат берген. Оқушыларды тамақтандыру кезінде асхана қызметкерлері белгіленген кесте бойынша оқушыларға дер кезінде қызмет көрсете алады. Асхана жұмысын тексеруде санитарлық-гигиеналық жағдайы талапқа сай екендігі анықталды. Сонымен бірге асхананы таза ұстау керектігі күнделікті қадағаланып, кемшеліктер дер кезінде жойылып отырады. Асханадағы шикізат өнімдерін сақтайтын қойма ішінің таза, өнімдердің реттелігі, жинақтылығы анықталады. Буфеттік тағамдардың дайындалу сапасы жақсы, ас мәзірі апта сайын өзгертіліп отырады. Ыстық тағамдардың сапасы жақсы, талапқа сай. Азық-түліктер күнделікті пісіріліп, мүмкіндігінше ертеңгі күнге қалдырмайды.


Асхана жұмысын жақсарту бойынша ұсыныстар:

1.Мектеп асханасына жеткізілетін тамақ өнімдерінің жарамдылығына, сапасына аса назар аударып, әр он күн сайын тамақ өнімін жеткілікті мөлшерде қабылдау.

2.Буфеттік ассортиментті молайту.




Анықтама жазған:             Ә.Бекет


28.12.2020

Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив