Бракераж комиссиясы
ШОҚАН УӘЛИХАНОВ АТЫНДАҒЫ МЕКТЕП-ГИМНАЗИЯСЫ
№ БҰЙРЫҚ
Жаңатас қаласы 31.08.2021 жыл
«Дайын тағамдардың сапасына
органолептикалық бағалау»
туралы
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2017 жылғы 16 тамыздағы №611 «Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар» санитариялық қағидаларын басшылыққа ала отырып, БҰЙЫРАМЫН:
- Ас блоктарында дайын тағамдардың сапасына органолептикалық бағалау бракераж комиссиясын құру:
Комиссия мүшелері:
1.Толеубаева В.Н.-әлеуметтік педагог
2. Мутляпова Г.Е-жалға алушының өкілі
3.Абдикешова А- мектеп медбикесі
4.Мороз Г.И-қамқорлық кеңесінің мүшесі.
5.Султанбекова Г.Н-ата-аналар комитетінің төрайымы.
Осы комиссия мүшелері төмендегі мәселелерді бақылауға алсын:
1.Күнделікті тәуліктік норманың алып қалуын;
2.Тамақтану сапасын мерзімдік бағалануын;
3.Санитариялық-эпидемиологиялық талаптардың қатаң сақталуын;
4.Жасқа байланысты граммен тағам порцияларының ұсынылатын массасы Санитариялық қағидалардың 7-қосымшада көрсетілгендей сәйкес болуын;
5.Перспективалық мәзірді әзірлеу кезінде күнделікті білім алушылар мен тәрбиеленушілердің болу ұзақтығы, жас санаты ескерілуін, витаминдік-минералдық кешенмен байытылған тамақ өнімдерінің көзделуін;
2.Осы жұмыстардың ұйымдастырылуын қадағалау мектеп медбикесі А.Абдикешоваға жүктелсін.
Мектеп-гимназия директоры Н.Қамбарбаева
перспективалық ас мәзірі